Sørlandsforfatteren Gabriel Scotts bøker er i dag etterspurte. Han leses og samles av mange. Hans liv og virke formidles aktivt av Gabriel Scott Selskabet, som i år runder 20 år.

En annen herre med eget selskap er den danske forfatteren Gustav Wied (1858-1914); Gustav Wied Selskabet.

En gang i historien har disse to selskapsherrer krysset sine veier, noe som resulterte i at Gabriel Scott dedikerte sin bok Himmeluret til Gustav Wied.

Antikvariatet kan ved neste auksjon presentere denne dedikasjonen.

Så langt ikke noe mer eksepsjonelt enn en dedikasjon fra en kjent forfatter til en annen.

 

 

 

Så til det eksepsjonelle: Bokbindet er særdeles amatørmessig utført.

Så?

Til tross for den amatørmessige utførelse har bokbinderen valgt å signere bindet med sin bokbinderetikett.

Så??

Bokbinderen er ingen ringere enn Gustav Wied selv!

 

Wied hadde flere lidenskaper. Én av dem var binde bøker. På loftet i Kastellet (Wieds bolig 1900-1914) i Roskilde, hadde Wied innrettet seg med eget bokbinderi. Til tross for god hjelp fra en profesjonell bokbinder utviklet Wieds ferdigheter seg ikke i noen som helst retning som kunne vitne om et større talent innen faget. Som en oppmuntring fikk den danske forleggeren Ernst Bojesen trykket opp en serie bokbinderetiketter med teksten ”Gustav Wieds Bogbinderi, Roskilde”. Disse klistret Wied inn i flere av bøkene han bandt.

Så, for de som er interesserte i Gabriel Scott, Gustav Wied, begge to eller kun er ute etter et lite stykke spesiell bokbinderhistorie: Følg med på neste SammenSuriumauksjon!