H. M. REFSUM

J. ANKER LARSEN
De vises stein.

Kristiania: Gyldendal, 1923. Andet Oplag. Bundet med omslag (fremre og bakre + ryggstripe) som opplyser om at boken er ”Tilkendt Gyldendals Litteraturpris 1923”.

Speilbind i helskinn med 5 hevede bind og rikelig forgylt rygg, Ytre riflet dekor, indre rammer dekorert med blindtrykte blomsterranker. Snitt med kam-marmorering. To spenner med låser.

På forsatsen er det montert inn en presset blomst med blader. Signert i gull – H. M. Refsum – i nedre kant av baksats.

Refsum var kjent for sine banebrytende blomsterbind.

I 1903, deltok Refsum ved utstillingen Norsk Bogbinderkunst i Vestlandske Kunstindustrimuseum, der han høstet stor begeistring for sine blomsterbind, med pressede blomster innlagt i dekoren. I sin åpningstale sa direktør Johan Bøgh blant annet:

Refsum har viet mye av sin tid og sitt arbeid med å forarbeide bøker som i kunstnerisk utstyr og haandverksmæssig omhyggelighet og soliditet, kan hevde sin plass ved siden av utenlandets luksusbind. En egen plass i denne utstillingen opptar blomsterbindinger som viser en helt ny forsiringsmåte, der Refsum har lykkes i at anvende naturlige pressede blomster som utsmykning, idet blomster og blad beholder sine naturlige og friske farver, og er overdragne med en gjennemsiktig glansfuld ferniss, der gir det hele utseende av solid, fornem pergament. Fremgangsmaaten og fernissens sammensætning er hr. Refsums hemmelighet.

kr 5000 ,-

Det tas forbehold om at varen allerede kan være reservert/solgt. It is reserved that the item may have been All items are offered subject to being unsold.