[vc_single_image image=»24021″ img_size=»full»][basel_gallery images=»24021,24022,24023,24024,24025,24026,24020″ view=»carousel» spacing=»10″ slides_per_view=»3″ on_click=»lightbox» caption=»» img_size=»thumbnail»]

Henrik Ibsens bøker.

Ibsenforbundet: 2022. Liten 4to. 173 sider. Illustrert kartonasjebind.

Gjennomgående helsides illustrasjoner.

Jørn Olsen skriver i forordet at boken er fremstilt med tanke på den som er interessert i Ibsen og hans dramatikk, og ikke nødvendigvis den dedikerte boksamler. Vi har tidligere i år hatt gleden av å motta Martin Schøyens Ibsen-bibliografi, en bok som virkelig dykker ned i de bibliografiske og bibliofile detaljer. Jørn Olsen fremstiller Ibsens verker på en enkel og meget oversiktlig måte, ledsaget av nydelige helsides fotografier. Han berører overflaten og gir en meget god oversikt over tidslinjen i Ibsens forfatterskap. Dette er også et meget godt utgangspunkt for den som vil gå videre og fordype seg mer i detaljene. I TILLEGG har Olsen laget noen fine oversiktstabeller over ferdigstillingsdatoer, utgivelses- og uroppføringsdatoer, opplag osv. Dette er interessant både for den Ibsen-nysgjerrige og den mer dedikerte boksamler.

Olsen presenterer videre en oversikt over de sagnomsuste Heinemann-utgavene og han kan også presentere et aldri så lite forskningsprosjekt, hvor han ser nærmere på forholdet mellom forlagsbindene og de heftede bøkene.

Med utgangspunkt i en gjennomgang av Gyldendals forlagskladd i Det Kongelige Bibliotek i København, presenterer Olsen en oversikt over fordelingen av forlagsbind og heftede bøker på Ibsens utgivelser. I tillegg får vi presentert en oversikt over prosentvis produserte smussomslag/vareomslag til forlagsbindene. BIBLIOFILT!

Så, trenger vi en bok til om Ibsens bøker i 2022? JA!

350,-