JOTUNHEIMEN

Det Høieste Høie. 10 originaler fra Jotunheimen.

Oslo: Dinamo Forlag, 2002. Elefantfolio [60x43cm]. Forlagets ryggbind i reinsdyrskinn [håndsydd høs Ørenberg bokbinderi].

Boken er trykt i 200 eksemplarer og hvert originalbidrag er signert og nummerert med bokens nummer.

Dette var norges dyreste bokproduksjon da den ble utgitt. Boken er bundet i reinsdyrskinn, fra dyr skutt i Jotunheimen. Forsatspapiret er blandet med lyng og planter, plukket av en skoleklasse fra Lom.

Kunstbilag er bundet med passepartout og en stenplate er montert i egen tykk ramme.

Ørnulf Opdahl: Litografi «Fjell».

Jan Erik Vold:  Gjendiktning «Samtale med en stein»  (Wislawa Szymborska, 1962).

Torgeir Garmo: En skive mylonitt, et håndslepet kunstverk av en stein, fra et av de vakreste geologiske lag i Jotunheimen. Steinen er lagt inn i et spesialprodusert papir som så er bundet inn i boken.

Marianne Heske:  Berømt for sine tolkninger av fjellet, har laget et videolitografi til boken.

Annbjørg Lien: Har tolket Jotunheimen gjennom musikken, og spilt inn en unik CD med slåtter av Hans W. Brimi.

Morten Krogvold: Han har reist til fjells med sitt kamera og portrettert fjellet bare slik han kan gjøre det.

Georg Johannesen: Har skrevet en praktfull tekst som ord og bilder om en særdeles original bestigning av Glittertind i august 1966. Liten bok ilagt egen lomme.

Ander kjær: Litografi «Vintersol».

Bjørn Halvorsen: Montert fotografi fra førstebestigningen av nordveggen til Glittertind, signert av Halvorsen.

Hver kunster har signert og nummeret sine arbeider, og forut for den enkeltes bidrag i boken blir hver og en bli portrettert i bilde og tekst over to sider. Tekstportrettene er skrevet av henholdsvis Knut Faldbakken, Fredrik Wandrup, Christian Sulheim, Gavin Jantjes, Hallgeir Opedal, Niels Christian Geelmuyden, Anders Heger, John Rørdam og Holger Koefoed. Boken inneholder også en lengre tekst om Jotunheimen, ført i pennen av Øystein Dahle, æresmedlem i Den norske turistforening. Teksten er billedlagt med en rekke historiske fotografier fra fjellet som ikke tidligere har vært trykt.
Arne Brimi har spesialkomponert en meny til alle kunstnerne. Maten er laget over klassiske temaer og oppskrifter, og hver rett har ingredienser med tilknytning til Jotunheimen. Du finner alt fra småretter til storslåtte menyer, eller en perfekt pakket sekk som inneholder et kulinarisk høydepunkt på en tur i fjellet. Vinmenyene er komponert av Stig Lundberg. Så her kan du ti tillegg til å nye kunst og fjellhistorie også finne oppskrifter og inspirasjon til å lage mat, enten du sitter rundt et bål eller et bord. Maten skal ha de samme kvalitetene som Jotunheimen. Ærlig og kompromissløs, de naturlige smakene skal fremheves.

 

DAGBLADET 10. juli, 2002:

Syr Norges dyreste bok

En rekke kjente kunstnere og forfattere har gått sammen om å lage en hyllest til Jotunheimen. Resultatet blir tidenes dyreste bok: 18500 kroner i utsalgspris. Vi har satt prisen forsiktig, og regner med at det vil bli rift om denne boka, sier Knut O. Ulvestad, forlagssjef i Dinamo Forlag. […]  Dette er det mest kompliserte oppdraget jeg noen gang har hatt, sier Stein Julius Johansen i Julius Johansen Bokbinderi. Han har fått oppdraget å håndsy de 200 bøkene.

kr 18500 ,-

Det tas forbehold om at varen allerede kan være reservert/solgt. It is reserved that the item may have been All items are offered subject to being unsold.